NULO en el projecte Vincles

Nulo és una dels artistes que han participat en el Vincle Sutura Urbana del projecte Vincles, el qual duem a terme amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. La temàtica del mural va ser escollida de manera col·lectiva entre entitats, veïns i veïnes del municipi.

Aquest mural reflecteix la lluita entre la naturalesa i l’urbà que s’ha donat a Sant Vicenç dels Horts al llarg dels anys. Una ciutat amb molta tradició agrària, pròxim al riu, i amb molts horts, s’ha anat transformant en un lloc de fàbriques, més urbanita.

Nulo s’ha deixat inspirar per una trobada amb veïns i veïnes, pel mapa de la ciutat i de tot el que hi ha darrere de la seva història. Aquesta convivència entre el verd i el gris apareix de forma abstracta en el mural, amb formes diverses, pintant de manera més sensorial amb un llenguatge únic i atípic.

Lucia Pintos aka Nulo va néixer a Montevideo, Uruguai, el 1989. Al 2010 va començar els seus estudis a l’Escola Nacional de Belles Arts, però després de tres anys, va optar per un camí autodidacta. El 2014 es va unir a Casa Wang en la seva ciutat natal, un col·lectiu d’artistes locals independents, en el qual va organitzar diversos tallers i exposicions.

Nulo s’ha especialitzat en les arts plàstiques i els murals. La seva obra es mou entre l’impersonal i el lliure, i es pot gaudir d’ella sobretot a Uruguai, Brasil i Itàlia, on actualment té el seu estudi.