RU8ICON1 en el projecte Vincles

Ru8icon1 és un dels artistes que han participat en el Vincle Sutura Urbana del projecte Vincles, el qual duem a terme amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. La temàtica del mural va ser escollida de manera col·lectiva entre entitats, veïns i veïnes del municipi.

El mural realitzat per Ru8icon1 representa el paper tan important que han tingut i tenen les dones a Sant Vicenç dels Horts. En una cara del túnel, ens trobem amb una imatge de la Fàbrica Bofarull, un dels motors econòmics principals del municipi fa anys, on hi havia centenars de treballadores, una cosa poc usual en el segle passat. En l’altra cara, fent referència a la cursa local de dones CaCo, veiem dones corrent, decidides cap a la igualtat en tots els àmbits de la vida. Així, es fila la lluita pels drets de la dona, en el passat i en el present, encaminant-se cap a un futur més just.

Ru8icon1 és un artista estatunidenc que porta una dècada instal·lat a Espanya. Ve d’una família creativa i això el va portar a formar-se en Belles Arts. La idea de pintar murals va captar la seva atenció des de petit i avui dia és al que dedica la major part del seu temps. Mentre vivia en el camp, Rubi seguia el naixement i l’evolució del muralisme modern des de lluny. El 2008, es va traslladar per fi a una ciutat gran, Madrid, i va començar a col·laborar amb artistes urbans. Els anys posteriors, l’artista va continuar desenvolupant el seu estil i la seva tècnica a Madrid, Barcelona i altres ciutats. Ara, establert a Barcelona, continua dedicant-se a pintar parets i quadres i a intervenir en altres projectes creatius.