CAN BOIXERES

In September 2017 we started the Can Boixeres project. The project arises from the need detected by neighbors and the municipality to improve the exit of Metro L5 Can Boixeres and the adjacent area. With this objective in mind, an improvement project designed in conjunction with IES Apel • les Mestres, AAVV Sanfeliu, Home for elderly people in Can Boixeres and Youth Center Sanfeliu – Sant Ildefons is initiated.

The design process of the space was to detect the needs and search for solutions among all the groups involved. Meetings, workshops and work sessions were held to decide and design the final proposal.

Finally, the final proposal was executed jointly with the young people of the Apel • les Mestres Institute and in a day open to all the participants who wanted to help in the improvement of the space.

The final design included benches constructed with recycled materials, wheel pylons that would prevent cars from entering the passage area, artificial grass to make the slope more practicable and easy to maintain and a colorful mural design.