VOLTA BARCELONA


MOSTRA DE CREATIVITAT URBANA BARCELONA


La ciutat de Barcelona compta històricament amb una relació estreta amb l’art urbà i les arts de carrer. Abans de la llei del civisme de l’Ajuntament de Barcelona (aprovada el 2005) la ciutat era considerada una de les tres ciutats amb més artistes i art urbà del món, juntament amb Berlín i Nova York. Tot i que la ciutat actualment no compta amb grans institucions, ni plataformes, continua atraient els millors artistes urbans i exporta talent, situant-la com una ciutat dinàmica que té una escena d’art urbà i muralisme vibrant.

La primera edició del projecte Volta. Cicle de creativitat urbana al DHUB, organitzat per l’A-FAD i Contorno Urbano, amb l’impuls del DHUB, vol oferir un espai pel debat, la presentació i l’execució de projectes amb l’objectiu de mostrar una representació de les avantguardes i aportacions dels moviments artístics i socials a través de l’art urbà.

El cicle de creativitat urbana que proposem busca apropar l’art urbà a la ciutadania de Barcelona per tal de fer-lo més accessible i millorar la porositat de la institució cap al seu entorn. Dins el context del projecte, se seleccionaran 3 artistes, grups d’artistes o col·lectius d’artistes, per intervenir, amb diferents tècniques de l’art urbà, l’espai exterior del DHUB.
A la primera edició els tres artistes participants van ser: Octavi Serra, Pati Baztán i Rugui.