ROUND 11: NULO

L’obra: Sobrenatural

En la seva obra són protagonistes la naturalesa i les forces que conviuen en ella. L’artista va trobar la inspiració per realitzar-la després que un temporal arrasés amb un bosc sencer a Itàlia, portant-se milions d’arbres al seu pas.

Nulo entén la naturalesa com un equilibri entre la força dinàmica i la força estàtica. La força dinàmica és el vent capaç de modelar muntanyes, modificar paisatges i dirigir l’aigua que va solcant la terra. La força estàtica la componen les arrels dels arbres, que poden aixecar el paviment o traspassar murs per obrir-se camí; els pujols, les muntanyes, les pedres que no cedeixen, no cauen, no es vencen davant el vent. Energia versus resistència. Cap d’elles pot viure sense l’altra. Dues forces iguals i al seu torn contràries.

L’artista

Lucia Pintos aka Nulo va néixer a Montevideo, Uruguai, al 1989. Al 2010 va començar els seus estudis a l’Escola Nacional de Belles arts, però després de tres anys, va optar per un camí autodidacta. En 2014 es va unir a Casa Wang, un col·lectiu d’artistes locals independents, en el qual va organitzar diversos tallers i exposicions.

Nulo s’ha especialitzat en les arts plàstiques i els murals. La seva obra es mou entre l’impersonal i el lliure, i es pot gaudir d’ella sobretot a Uruguai, Brasil i Itàlia, on actualment té el seu estudi.

https://www.instagram.com/hi_nulo