ROUND 10: ETNIK

L’ obra

La paret està formada per una sèrie de colors de fulles d’Acant i d’alguns elements arquitectònics geomètrics en blanc i la composició és un dualisme entre l’energia de la naturalesa. La fulla d’acant representa la naturalesa en aquest treball i és també un símbol que sovint es pot veure en diverses pintures i arquitectures clàssiques de la història de l’art i les geometries sòlides urbanes.

L’artista

Etnik va néixer a Estocolm al 1972. Viu i treballa a Torino (Itàlia) Actiu des de principis dels 90 en l’escena del graffiti, Etnik cerca noves vies de portar al límit del graffiti clàssic a un nivell més alt de pintura. Ha pintat murals de gran escala a tot el món i organitzat esdeveniments per connectar els millors artistes europeus.

A partir del 2001 la seva forma de pintar comença a evolucionar cap a formes geomètriques i arquitectòniques, encara treballant amb lletres i una mescla de paisatges urbans. Aquesta forma de representar i criticar la ciutat, i de pintar els volums urbans com una composició abstracta, és la guia d’Etnik. Treballa en diferents mitjans, des de pintura d’estudi, fins a murals o escultures i instal·lacions.