SETMANA DE L‘ARQUITECTURA ’19

Al maig de 2019 i com a part de les activitats de la setmana de l’arquitectura que impulsa el Col·legi d’arquitectes de Catalunya (COAC) ens incorporem com a entitat al grup motor de la festa de l’arquitectura que es realitzarà aquest any a Esplugues de Llobregat.

Aquest grup també formen part altres entitats i institucions especialitzades en activitats mediambientals o arquitectura comunitaria Plant for the planet o CalEarth. També es sumen els alumnes de la Escola Técnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i l’associació de veïns finestrelles.

La jornada comptaba a més amb estudiants i families de totes les escoles participants als tallers realitzats pel COAC durant la setmana de l’arquitectura, voluntaris, veïns, etc.

Durant la jornada final es va pintar un camí que senyalitzava el recorregut a peu des de l’hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu al parc, una plantada d’arbres, tallers artístics i la construcció d’elements efímers i de bancs al parc.

Objectius i consideracions:

– Regenerar i reactivar un Parc en desús proper a L’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat i connectar-lo amb el centre hospitalari i el barri.

– Utilitzar metodologies de codisseny i participació social per incloure al màxim nombre de col·lectius possibles ja fossin estudiants d’arquitectura, pacients i familiars de l’hospital, veïns, entitats locals, etc.

– Capacitar i acompanyar als participants de les activitats per realitzar una millora de l’espai amb un resultat i una experiència satisfactòries.

– Detectar i actuar sobre les carències de l’espai com eren: La connexió amb l’hospital i el barri, les zones per descansar i relacionar-se i la quantitat d’arbres total.

Planificació de la proposta

La planificació de les activitats es va fer conjuntament amb el grup motor d’agents organitzadors i estudiants d’arquitectura de l’assignatura de paisatgisme de la ETSAB. Els alumnes van realitzar propostes que van ser validades amb l’Ajuntament d’Esplugues i la comunitat. També vam fer jornades de codisseny per generar material i les plantilles per pintar el camí que connectaria l’hospital amb el parc amb pacients de l’hospital i la fundació finestrelles.

Procés de codisseny i elaboració de material