Articula’t 2015

El projecte Articula’t està realitzat per l’associació CONTORNO URBANO amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb col·laboració d’altres col·lectius com “Joves per l’Igualtat i la Solidaritat (Jis)” de L’Hospitalet o el Centre de Recursos Juvenils de L’ajuntament de Llobregat.

El projecte duu a terme tallers d’aprenentatge i servei amb col·lectius com joves en risc d’exclusió , els nens d’una escola o gent gran. Mitjançant aquets tallers de pintura i graffiti es treballen conceptes com el respecte per l’entorn , el civisme i la ètica.

TALLERS I MURALS COMUNITARIS

Durant el 2015 vam realitzar dos tallers:  El primer es va realitzar al CRAJ , on s’ha fet una intervenció a partir de tallers on s’han treballat diferents valors com la motivació, la responsabilitat, el treball en equip, etc. A partir d’aquests tallers s’ha fet un mural a l’antic cinema Pisa, on els joves han pogut fer-se veure a través del seu treball, deixant-lo imprès per molt de temps i a un lloc on passa molta gent, donant-li així un valor afegit.

Al JIS de la Torrassa treballen amb un grup intergeneracional, el qual volia fer una acció directa per donar-se a conèixer. Es van posar en contacte amb Contorno Urbano i vam realitzar un mural al barri. Poder fer un mural on gent gran i gent jove col·laboren, dóna la capacitat d’adaptació al medi, a partir del treball en equip i de l’experiència viscuda.

OBRIM L’ESCOLA ERNEST LLUCH

L’acció realitzada a l’escola Ernest Lluch es basa en el suport de la nostra entitat a la lluita per a una escola digne, on el treball d’aquesta és constant i amb esperit lluitador. Una experiència que ens va arrelar molt a aquest col·lectiu. La nostra reivindicació ha estat a través d’uns tallers dins de l’escola amb un grup d’alumnes, i dos murals d’artistes (Mina Hamada i Zosen Bandido i Oiter) a l’espai on han de construir l’escola , més un mural comunitari reivindicatiu on veïns, pares i alumnes han participat. A més, s’han fet altres accions dins del recinte de l’escola amb la participació de tres artistes més (kwets , Vaquno i H101).

TALLER DE PINTURA ABSTRACTA

A l’escola Abat Oliva, s’ha fet un treball de l’art a través dels sentiments, a partir dels colors i les connotacions d’aquests. Sobretot s’ha treballat la por i l’alegria, sentiments contraris que s’han representat posteriorment a través d’un mural al pati de la mateixa escola.