50 aniversari barri Bellvitge

Bellvitge es un dels barris emblemàtics de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat conegut per la seva lluita per aturar a la construcció de més blocs de pisos fa més de 40 anys. Aquesta lluita va permetre la construcció de places, centres educatius o el mercat municipal on estava planificat la construcció de més habitatges.

Un barri molt estigmatitzat en els seus inicis al viure principalment immigrants d’altres comunitats autònomes d’Espanya, s’ha establert cada vegada més com un dels millors barris per viure de la ciutat gràcies als serveis dels quals disposa, la seva planificació urbanística i el transport públic. Però aquest barri actual seria impossible d’imaginar sense la lluita dels veïns i veïnes per fer-lo possible i en el 50 aniversari del barri vam voler fer un homenatge a la gent del barri.

Objectius i consideracions

  • Realitzar un homenatge als veïns i al caràcter singular del barri de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat.
  • El mural estaria integrat en les activitats del 50 aniversari del barri.
  • Es realitza sobre el mur exterior de l’institut Bellvitge, únic centre que imparteix batxillerat artístic a a la ciutat.
  • Els alumnes de batxillerat artístic seran una part integral en el disseny i execució de l’obra així com l’associació de veïns.

Per dissenyar el mural es vam mantenir reunions amb veïns i entitats del barri al voltant de la següent premissa: Que caracteritza al barri? Com resumiries el barri en una paraula? I en una frase? Així es van reunir paraules i frases de molts dels habitants del barri per tal de compondre una frase que fos un reflex real del barri. La frase final: BELLVITGE: ESFORÇ, ACOLLIDA I LLUITA. Va ser votada i decidida conjuntament. Un cop vam tindre la frase es va dissenyar el mural i vam començar l’execució de l’obra primer amb els alumnes del centre i després en una jornada oberta al barri.

Resultat final

Video resum