ROUND 12: SEPE

L’obra: Samsara

Samsara és una paraula en Sànscrit que significa “quelcom que erra” o “món”, amb la connotació de cíclic, de canvi tortuós. També es refereix al concepte de renaixement i a la mort de tota vida, matèria o existència. El cicle de mort i renaixement al que està lligada la vida al món material. Aquesta obra és també una metàfora de la dinàmica i el canvi constant. El concepte s’adapta perfectament al projecte 12 +1, en el qual un mural està sent reemplaçat per un altre, i un altre, i un altre… També té un significat simbòlic per al lloc on es va crear el mural – sota les vies del tren on es pot observar els trens que passen, gairebé tots bombardejats amb grafits il·legals.

Per a Sepe els murals són solament una encarnació més del grafit, perquè ell mateix solia ser un escriptor de grafit, pintava als trens. Però un camí va conduir a un altre i va començar a dibuixar il·lustracions i a pintar murals. Així, per a ell mateix aquesta obra també significa samsara: gens és etern, tot és efímer. Tot està en constant canvi.

El artista: Sepe

Nascut a Varsòvia en 1982, Michal SEPE Wrega ha lligat la seva vida al grafit i al street-art de Polònia des de l’adolescència. Es va graduar en disseny gràfic en l’Acadèmia de Belles arts en en 2009 i treballa com a dissenyador gràfic, pintor i il·lustrador de manera freelance. Va créixer amb el moviment del grafit tradicional, va tirar arrels en la il·lustració editorial i, gràcies als seus estudis, s’ha interessat també pel disseny gràfic i la cartelleria. Sepe busca la seva expressió artística individual, barrejant les branques de l’art en paper, llenç i murs.

https://www.instagram.com/s_e_p_e_/