SENTIR X SER

El llibre Sentir x Ser és per a famílies i centres educatius que vulguin construir una societat més diversa, des de l’amor i respecte.


El llibre de Sentir x Ser és el resultat de dos anys de treball en els quals hem realitzat diferents tallers en col·legis, amb famílies, professorat i alumnat entre 10 i 13 anys, amb l’objectiu de construir una societat més diversa, sobre la base de l’amor i al respecte com a valors fonamentals. Si bé els autors del mateix no som especialistes en el tema, hem tingut experiència viscuda i el nostre activisme i discurs sempre ha estat enfocat a disminuir l’estigma de ser persones dissidents. A més, aquest projecte ha comptat amb la col·laboració de diferents associacions i col·lectius experts en el tema com: Sexus, Ara on, Kaleidos, entre altres.

El llibre està compost per 2 parts: un conte infantil per a parlar sobre diversitat sexual, gènere i assetjament amb els niñes i una guia docent per a acompanyar a famílies juntament amb el professorat en l’enteniment de les nostres diferències i diversitats i com aquestes diversitats ens fan úniques i irrepetibles.


El projecte de “Sentir x ser” ha estat possible gràcies a totes les aportacions realitzades a través del Verkami.CONTE

El conte de sentir per ser relata la història de “Yang”, uneix niñe que ens obliga a qüestionar els estereotips lligats al gener i l’impacte que genera en la nostra manera de ser i relacionar-nos. El conte relata una història que explica el dia a dia d’una persona dissident, les seves relacions familiars, interpersonals i escolars que serà uneix aliade infal·lible per a tractar temes de diversitat, respecte i amor amb l’objectiu d’acompanyar el creixement i desenvolupament de nuestres hijes de la millor manera possible…

GUIA

La guia és un manual bàsic i alhora aprofundit que va dirigit a famílies, personal docent, alumnes i adolescents.El que volem transmetre a través d’aquesta magnífica guia és la riquesa de la diversitat i l’acceptació de todes les persones en la societat sent cada uneix diferents i úniques entre si.En la guia trobareu un sense fi d’aprenentatges amb recursos que us donarà eines per a entendre i donar a conèixer diferents maneres de ser i sentir.

EQUIP

Eren, Berta, Translocura, Ninoska Juan i Malícia han sigut les persones encarregades de desenvolupar tant el contingut del llibre i la guia com de la gestió cultural i comunitària del projecte.


PROJECTE SENTIR X SER A PEU DE CARRER


El projecte realitza sessions de sensibilització per alumnes, families i professorat a diferents escoles de primaria i instituts de la ciutat de Barcelona. 


El projecte aborda la discriminació i la violència contra les persones LGTBIQ+ per reduir-la a l’entorn familiar i educatiu dels nens. Es promou tant el procés de cocreació i execució com les activitats derivades des dels centres educatius per millorar la convivència i reduir les situacions d’estigmatització i violència envers els preadolescents LGTBIQ+. De la mateixa manera, el projecte té una mirada inclusiva i restaurativa per millorar la convivència i resoldre conflictes a l’entorn del menor.El projecte s’articula al voltant de la comunitat educativa sota el principi que són els coneixedors i beneficiaris més grans de la seva comunitat. Per això, generem eines de participació i nodes entre els diferents estaments de la comunitat educativa que facilitin la participació de tota la població sense distinció de gènere, religió, classe o origen.

En els últims anys, s’han presentat estudis veritablement preocupants al voltant de l’assetjament escolar i del risc de suïcidi en l’adolescència i joventut LGTBIQ+; assenyalen que entre el 30% i el 40% de l’alumnat s’ha vist involucrat algun cop o ocasionalment en situacions de maltractament, bé com a agressor/a o bé com a víctima. Donant resposta a aquesta necessitat de lluita per garantir els drets dels col·lectius LGTBI, es posa al 2021 aquest projecte “Sentirxser” per a lluitar contra les situacions den discriminació per orientació sexual i d’identita de gènere dels i les joves.