El projecte pretén esdevenir una plataforma innovadora en intervenció comunitària amb la instal·lació temporal d’un mòdul que serveixi de HUB o laboratori per a treballar amb al veïnat a peu de carrer. Aquest mòdul s’instal·larà i construirà mitjançant la col·laboració de la comunitat i servirà com a punt de referència per a arreglar i dinamitzar la resta d’espai públic.

La metodologia es planteja mitjançant dos espais de treball, espais de diàleg i reflexió col·lectiva on es detecten necessitats i es  plantegen propostes i un espai de construcció col·lectiva dels projectes resultants, garantint espais de participació amb acompanyament tècnic i estructurat en cinc fases de treball.

En l’estat inicial del projecte, la construcció prefabricada o contenidor marítim, servirà d’espai de treball per a construir i habilitar la resta d’espai lliure, mitjançant la construcció de mobiliari urbà, jocs, escales, baranes i enjardinament. Després, una vegada acabada la construcció i urbanització de l’espai, el contenidor serà un nou equipament per al barri, autogestionat per les entitats que vagin a utilitzar aquest nou espai exterior i la ciutat guanyarà un nou espai públic verd i de qualitat temporalment fins que en el futur es realitzi el soterrament real de les vies del tren.

El Mòdul serà un espai de referència per al barri i un motor de transformació i apoderament i amb aquest projecte pretenem donar accés a la cultura, la tecnologia a la ciutadania així com el dret de decisió i disseny de l’espai públic, per a garantir zones d’oci saludables i qualitat, gràcies a activitat socioulturals i educatives.

VOLS PARTICIPAR EN MILLORAR LA CIUTAT?

EMPLENA LA FITXA D’INSCRIPCIÓ:

DESCARREGA LA FITXA FENT CLICK AQUÍ

Envia’ns la fitxa a info@contornourbano.com o truca al 623 04 45 47

FASE 01

Després del primer mes de treball amb el projecte Modul, hem aconseguit tornar a poc a poc tornar a omplir de vida l’espai, amb bancs que facilita’n l’estança còmode al parc i unes escales que ajuden a accedir-hi. I ho hem aconseguit gràcies a totes les voluntàries i voluntaris, a l’associació Makea tu vida i a l’equip de Contorno Urbano. Així com assegurar el terre d’objectes perillosos i facilitar l’accés amb un petit pont que ens porta a les taules de pícnic, fetes amb material reciclat.

FASE 02

Continuant amb el treball de transformació a la segona fase del parc hem desenvolupat una zona de joc infantil, amb dues zones diferenciades. Una de salts i obstacles, i l’altre un parc de jocs. Aquest treballa a estat realitzat conjuntament amb el col·lectiu d’arquitectes Zuloark.

També s’ha instal·lat el rocòdrom a la part interior del parc i les plaques solar al mòdul que ens permet treballar amb energia renovable per continuar construint el parc.