El projecte pretén esdevenir una plataforma innovadora en intervenció comunitària amb la instal·lació temporal d’un mòdul que serveixi de HUB o laboratori per a treballar amb al veïnat a peu de carrer. Aquest mòdul s’instal·larà i construirà mitjançant la col·laboració de la comunitat i servirà com a punt de referència per a arreglar i dinamitzar la resta d’espai públic.

La metodologia es planteja mitjançant dos espais de treball, espais de diàleg i reflexió col·lectiva on es detecten necessitats i es  plantegen propostes i un espai de construcció col·lectiva dels projectes resultants, garantint espais de participació amb acompanyament tècnic i estructurat en cinc fases de treball.

En l’estat inicial del projecte, la construcció prefabricada o contenidor marítim, servirà d’espai de treball per a construir i habilitar la resta d’espai lliure, mitjançant la construcció de mobiliari urbà, jocs, escales, baranes i enjardinament. Després, una vegada acabada la construcció i urbanització de l’espai, el contenidor serà un nou equipament per al barri, autogestionat per les entitats que vagin a utilitzar aquest nou espai exterior i la ciutat guanyarà un nou espai públic verd i de qualitat temporalment fins que en el futur es realitzi el soterrament real de les vies del tren.

El Mòdul serà un espai de referència per al barri i un motor de transformació i apoderament i amb aquest projecte pretenem donar accés a la cultura, la tecnologia a la ciutadania així com el dret de decisió i disseny de l’espai públic, per a garantir zones d’oci saludables i qualitat, gràcies a activitat socioulturals i educatives.

VOLS PARTICIPAR EN MILLORAR LA CIUTAT?

EMPLENA LA FITXA D’INSCRIPCIÓ:

DESCARREGA LA FITXA FENT CLICK AQUÍ

Envia’ns la fitxa a info@contornourbano.com o truca al 623 04 45 47

FASE 01

Després del primer mes de treball amb el projecte Modul, hem aconseguit tornar a poc a poc tornar a omplir de vida l’espai, amb bancs que facilita’n l’estança còmode al parc i unes escales que ajuden a accedir-hi. I ho hem aconseguit gràcies a totes les voluntàries i voluntaris, a l’associació Makea tu vida i a l’equip de Contorno Urbano. Així com assegurar el terre d’objectes perillosos i facilitar l’accés amb un petit pont que ens porta a les taules de pícnic, fetes amb material reciclat.

FASE 02

Continuant amb el treball de transformació a la segona fase del parc hem desenvolupat una zona de joc infantil, amb dues zones diferenciades. Una de salts i obstacles, i l’altre un parc de jocs. Aquest treballa a estat realitzat conjuntament amb el col·lectiu d’arquitectes Zuloark.

També s’ha instal·lat el rocòdrom a la part interior del parc i les plaques solar al mòdul que ens permet treballar amb energia renovable per continuar construint el parc.

FASE 03

L’última intervenció que vam realitzar el passat 2019 al parc Matacavalls va ser la instal·lació d’un escenari amb el qual tant les veïnes i entitats del barri poguessin fer-ne ús per a les seves activitats en el futur.