El projecte pretén esdevenir una plataforma innovadora en intervenció comunitària amb la instal·lació temporal d’un mòdul que serveixi de HUB o laboratori per a treballar amb al veïnat a peu de carrer. Aquest mòdul s’instal·larà i construirà mitjançant la col·laboració de la comunitat i servirà com a punt de referència per a arreglar i dinamitzar la resta d’espai públic.

La metodologia es planteja mitjançant dos espais de treball, espais de diàleg i reflexió col·lectiva on es detecten necessitats i es  plantegen propostes i un espai de construcció col·lectiva dels projectes resultants, garantint espais de participació amb acompanyament tècnic i estructurat en cinc fases de treball.

En l’estat inicial del projecte, la construcció prefabricada o contenidor marítim, servirà d’espai de treball per a construir i habilitar la resta d’espai lliure, mitjançant la construcció de mobiliari urbà, jocs, escales, baranes i enjardinament. Després, una vegada acabada la construcció i urbanització de l’espai, el contenidor serà un nou equipament per al barri, autogestionat per les entitats que vagin a utilitzar aquest nou espai exterior i la ciutat guanyarà un nou espai públic verd i de qualitat temporalment fins que en el futur es realitzi el soterrament real de les vies del tren.

El Mòdul serà un espai de referència per al barri i un motor de transformació i apoderament i amb aquest projecte pretenem donar accés a la cultura, la tecnologia a la ciutadania així com el dret de decisió i disseny de l’espai públic, per a garantir zones d’oci saludables i qualitat, gràcies a activitat socioulturals i educatives.

VOLS PARTICIPAR EN MILLORAR LA CIUTAT?

EMPLENA LA FITXA D’INSCRIPCIÓ:

DESCARREGA LA FITXA FENT CLICK AQUÍ

Envia’ns la fitxa a info@contornourbano.com o truca al 623 04 45 47

Aquesta és la ubicació del projecte. Aquí ens pots trobar!

VIDEO RESUM

ADAPTACIÓ I CONSTRUCCIÓ DE L’ESPAI

En la primera fase d’adequació i construcció estem treballant per a recuperar l’espai físic per als veïns, col·locant instal·lacions que permetin descansar, relaxar-se i ocupar l’espai a la gent del barri perquè l’espai torni a estar ple de vida.

Actualment l’espai ja compta amb una zona de jocs infantils, rocòdrom, taller i escenari. En aquesta fase també estem co-creant amb la comunitat el programa d’activitats del futur equip. Tant el disseny com la construcció de tots aquests espais es duen a terme amb la participació directa de veïns, organitzacions i centres educatius del territori.

COL·LABORACIONS AMB ORGANITZACIONS I CENTRES EDUCATIUS

Per al desenvolupament del parc, el treball i la cooperació amb les entitats i centres educatius del districte Florida-Les Planes són essencials. Aquí trobarà les tasques que estem fent amb aquests grups.