Articula’t 2016

El projecte Articula’t està realitzat per l’associació CONTORNO URBANO amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb col·laboració d’altres col·lectius com “Joves per l’Igualtat i la Solidaritat (Jis)” de L’Hospitalet o el Centre de Recursos Juvenils de L’ajuntament de Llobregat.

El projecte duu a terme tallers d’aprenentatge i servei amb col·lectius com joves en risc d’exclusió , els nens d’una escola o gent gran. Mitjançant aquets tallers de pintura i graffiti es treballen conceptes com el respecte per l’entorn , el civisme i la ètica.

50º ANIVERSARI BELLVITGE

En el barri de Bellvitge s’ha realitzat un procés participatiu a través de la unió de tot el barri, i amb la col·laboració de l’associació de veïns i l’institut Bellvitge, per a celebrar el 50è aniversari del barri. Els estudiants de ’IES han sigut els emprenedors del projecte, i els que han decidit la frase que s’escriuria al mural, tot i que tothom del barri ha participat pintant una part.

PROJECTE APS IES TORRAS I BAGES

A l’institut Torras i Bages s’ha fet un treball més profunditzat en l’art, a través de l’assignatura de plàstica, on els nois i noies han realitzat un projecte APS, creant un mural dins i fora de l’escola, amb la col·laboració d’artistes com Btoy, Spogo i Maga. Aquest grup va pintar primer un mural comunitari amb els pares , mares i alumnes del institut per després fer el seu propi mural de manera individual.

En el projecte de l’institut Torras i Bages ha hagut també la col·laboració d’altres entitats, com el CASM Benito Menni i la Fundació el Llindar, on, juntament amb els estudiants de l’institut, han pogut intercanviar experiències i aprendre els uns dels altres. Aquest intercanvi d’experiencies han resultat en dos murals més realitzats integrament per els joves que van participar en el projecte.

40º ANIVERSARI CLUB SANFELIU – SANT ILDEFONS

A partir de l’aniversari de l’esplai Sanfeliu – Sant ildefons , s’han fet tallers per treballar amb artistes com la Mireia Ruiz i el Raúl Ramos el procés participatiu del mural. Es va decidir què es pintaria, i el dia de la celebració es va fer una convocatòria oberta perquè hi participés tothom qui ho volgués.