Vincles és un projecte impulsat per la Fundació Contorno Urbano i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb l’objectiu de millorar el paisatge urbanístic del municipi a través de processos participatius amb veïns, veïnes i entitats. La iniciativa potencia el treball en comunitat per escampar pintures murals per diversos indrets del municipi, amb la participació d’artistes professionals que treballen conjuntament amb ciutadania i entitats locals.

Trobem tres vincles: Sutura Urbana, Espais Interiors i Microurbanisme.

El projecte es durà a terme al llarg del 2019.

Sutura Urbana vol unir els barris de Sant Vicenç dels Horts i per això utilitzem un espai físic de conexió tan senzill i important com els túnels. Treballem amb entitats, escoles, veïns i veïnes de la ciutat per escollir la temàtica dels murals que volen veure cada dia als seus barris i seleccionar els i les artistes amb una técnica i una sensibilitat adequades per a plasmar les idees de la ciutadania.

Arran del desenvolupament d’activitats artístiques a Sant Vicenç dels Horts, hi ha un pont on conviuen el projecte Vincles amb el 12+1, iniciat el desembre del 2018 i on cada dos mesos dos artistes intervenen els murs amb murals efímers.

A la fase d’espais interiors s’han intervingut les escales del barri de Sant Josep per reforçar i donar continuïtat al projecte “Ciutat en Vers”, de foment de la poesia a l’espai públic. Sis artistes han fet estades d’entre 5 i 10 dies al poble per treballar amb la comunitat i aquesta ha participat en totes les fases artístiques, és a dir, des del disseny fins a l’execució.

A la fase de microurbanisme s’han intervingut espais reduïts del barri de Sant Josep i del barri del Centre per fer-los més amables i adaptar-los a les inquietuds i necessitats de la ciutadania. En aquest cas també s’han organitzat residències d’artistes que han treballat amb la comunitat totes les fases de la intervenció.