Plaça dels Cirerers

La plaça dels Cirerers està situada al barri de Sanfeliu de L’Hospitalet de Llobregat. Degut la situació geogràfica del barri, sempre ha estat reivindicat pels veïns com una zona oblidada per part de l’administració pública. Amb un esperit de lluita i d’organització ha sigut un territori reivindicatiu i actiu.

Actualment una xarxa d’entitats i centres educatius composta entre d’altres per: AAVV Sanfeliu, Casal de Gent gran, Escola Pablo Neruda, Club Infantil Sanfeliu– Sant Ildefons, Escola Ausias March, Els dos Llops, Ins Apel·les Mestres, CFA SanfeliuDomusvi Can Serra, Escola Bressol La Casa de la Muntanya i L’Hospital de dia Miralta participa en diferents projectes i es troba periòdicament per treballar en xarxa.

Aquestes entitats i centres van ser els participants d’aquest projecte en diferents graus i van treballar amb els dos artistes escollits: Joan Aguiló i Susie Hammer.

Objectius i consideracions

– Dignificar La plaça dels Cirerers, espai capital del barri i on es realitza gran part de les activitats i socialització dels veïns.

– Aquest espai va construir primer i rehabilitat recentment gràcies a la lluita dels veïns i entitats i té una gran significança pel barri.

– Cadascun dels dos murals treballaran una temàtica diferent: La plaça dels cirerers i La Pau.

– Coincidint amb el mural de la pau realitzat per Susie Hammer, es van realitzar més activitats a la plaça amb els centres educatius i es va plantar un arbre en commemoració de la pau.

Joan Aguiló

Joan Aguiló es un artista mural que va realitzar un dels dos murals comunitaris de la plaça. La seva intervenció va girar al voltant del que representa la plaça pels veïns i quin eren els seus elements significatius. La plaça s’anomena així a causa dels cirerers que hi havien plantats abans de la seva construcció i amb la remodelació de l’espai no en va quedar cap. Es va decidir que un bon homenatge seria pintar els cirerers que ja no hi són però li donen encara nom a l’espai.

Susie Hammer es una artista polonesa que resideix actualment a Barcelona. El seu estil colorit i senzill era ideal per dissenyar un mural comunitari amb els nens i joves del barri. Coincidint amb el dia mundial per la pau es va inaugurar aquesta obra realitzada en conjunt amb més de 200 veïns participants, especialment amb els més joves.
Es va plantar també un arbre de Fukushima en homenatge a les víctimes dels conflictes armats.

Susie Hammer