ROUND 3: MARTA LAPEÑA

L’obra: El quotidià

La seva actual producció artística sorgeix arran d’un impactant moment viscut que no pot evitar deixar plasmat en la seva obra.
El pas del temps i la impossible reconstrucció d’una cosa viscuda, el retrobament amb els seus records li fa reflexionar sobre la nostra naturalesa, els nostres fins i el forçat desarrelament al passat que això provoca.
Les relacions socials, situacions quotidianes i la seva pròpia relació amb el subjecte o entorn representat li fa crear imatges a priori estàtiques però que simulen estar en un ambient inquietant i amb vida, naturalesa i sensació de calma és el que intenta plasmar.
Per tant “el quotidià” és l’expressió d’aquestes vivències que conclouen, en aquest cas, en la imatge final.

L’artista

Artista plàstica i muralista
Després de graduar-se en Arquitectura d’Interiors per la Universitat Politècnica de Madrid, decideix per vocació lliurar-se a la pintura i a la recerca i coneixement de diferents tècniques, centrant-se després en la concepció i desenvolupament de projectes artístics. La seva trajectòria inclou la participació en diferents galeries, fires d’art, centres culturals i festivals d’art urbà.
La seva obra se situa entre la pintura i el muralisme, a vegades materialitzada en projectes específics i altres en propostes més experimentals. El seu treball està innatament influenciat per experiències de la vida quotidiana, persones que ha conegut, comportaments que ha presenciat i pels temes i socials que el preocupen, com la despoblació de les zones rurals, la desigualtat i la violència.
En definitiva cerca, a través de l’art, la igualtat a tots els nivells: social, cultural i natural, sent el component social absolut protagonista de la seva obra.

Instagram: @mart_lap_