ROUND 8: DEGON

Obra: Green Screen Art

És una obra que té com a objectiu unir el món analògic d’intervenció física amb el digital. Fent referència a com es consumeix el contingut en l’actualitat, en la qual tot passa per una pantalla o monitor, es convida als espectadors/es a veure el resultat complet de la intervenció en les xarxes.

A través d’un estil gràfic més pròxim al món del disseny i un fons de color verd per a ser usat com chroma, es barreja imatge, vídeo i edició digital amb la intervenció física. D’aquesta manera, es pretén diluir la frontera entre el tangible i el digital.

L’artista;

Ibran, aka Degon, va néixer a Vic, prop de Barcelona, el 1985. És dissenyador audiovisual, cofundador de Device Studio (@devicers) i la meitat de la banda de post-rap JUDDER (@judder.mp3). Pinta a l’espai públic des del 1999 sota el pseudònim Degon, el qual en veritat no té cap significat, és només la combinació de lletres que li agradaven quan tenia 14 anys. El seu nom de veritat vol dir “fulla”. La meitat dels seus amics li diuen Ibran, l’altra meitat li diu Degon.

Conscient del pes creixent de les xarxes socials i d’internet, aprofita l’entorn digital on es visualitzen les seves obres per experimentar amb tècniques com al chroma o les petites animacions. D’aquesta manera, pot completar les seves intervencions més enllà de l’espai físic.

Istagram: @degon_